Γεροβασίλη για plan b Βαρουφάκη: Θα ήταν ανεύθυνος ο πρωθυπουργός αν δεν είχε ζητήσει έναν κάποιου τύπου σχεδιασμό

Στο plan b Βαρουφάκη για το παράλληλο τραπεζικό σύστημα αλλά και στο κατά πόσο ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσα αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής για υφαρπαγές ΦΠΑ, hacking και νέα δραχμή, αναφέρθηκε εκτενώς η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε πρωινή της συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ερωτηθείσα για την όλη συζήτηση γύρω από τον κύριο Βαρουφάκη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχει υπόψη της το πάσης φύσεως δημοσιευθέν υλικό και σημείωσε ότι «η όλη συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit». 

Υπογράμμισε ότι από την στιγμή που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαίνεται ότι ήθελαν να οργανώσουν ένα Grexit, «όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή. Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός».

Ερωτηθείσα αν ο πρωθυπουργός γνώριζε τον διορισμό του φίλου του κυρίου Βαρουφάκη στην θέση του ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων «για να προσπεράσουν την κα Σαββαΐδου που ελέγχεται, κατά τον κύριο Βαρουφάκη, από τις Βρυξέλλες», καθώς και τα περί hacking, η κυρία Γεροβασίλη, συστήνοντας καταρχήν να μην γίνεται εσπευσμένη εξαγωγή συμπερασμάτων, πρόσθεσε:«θα τα δούμε, λοιπόν, όλα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Βαρουφάκη σε περίπτωση κατάθεσης τέτοιας πρότασης, δήλωσε:

«Αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αφήστε να δούμε ποια απ' όλα αυτά έχουν βάση, εάν εδράζονται στην πραγματικότητα. Και αφού έχουμε τα δεδομένα θα δούμε. Αλλά, εμείς από πλευράς κυβέρνησης, δεν θέλουμε να είμαστε τόσο βιαστικοί. Από εκεί και πέρα, όποιος ξέρει κάτι ας το πει και θα ακολουθηθούν τα πράγματα όπως χρειάζεται».

Πάντως, χαρακτήρισε την όλη αυτή κατάσταση ως «μη ευχάριστη» για την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την επισήμανση ότι όλα αυτά τα λέει ο ίδιος ο κύριος Βαρουφάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι «ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι το επεξεργάζεται, το άκουσα και στο ηχητικό απόσπασμα που ακούστηκε χθες, είπε ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να επεξεργαστεί το σχέδιο αντίδρασης σε μια επίθεση στη χώρα μας με ένα σχέδιο Grexit των άλλων κι εκείνος το έκανε. Και σχεδίαζε ένα, κάποιο (σχέδιο).»

«Από εκεί και πέρα, εάν αυτό το «κάποιο» ήταν σωστό ή δεν ήταν, τι υπονοούσε και τα λοιπά, είναι κάτι για το οποίο δεν θα σας απαντήσω εγώ φυσικά, διότι δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σ' αυτό», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή: skai.gr