Κλείσιμο

Λαφαζάνης: Ανοίξτε την απαγορευμένη συζήτηση για τη δραχμή

Φωτεινό ορόσημο, χαρακτήρισε το «όχι» του δημοψηφίσματος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας για τα 5 χρόνια από την ίδρυση του ΙΣΚΡΑ και επισήμανε ότι «κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το όχι μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω».

Αναφερόμενος μάλιστα στις κατηγορίες περί υπονόμευσης του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε με νόημα «ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο; Εμείς που είμαστε πιστοί στις αξίες μας ή όσοι θέλουν το δρόμο της μνημονιακής μετάλλαξης του κόμματος;». 

Ο πρώην υπουργός έθεσε ευθέως θέμα επιστροφής στη δραχμή, καλώντας από το βήμα της εκδήλωσης τους παριστάμενους να ανοίξουν δημόσια την «απαγορευμένη», όπως χαρακτήρισε, «συζήτηση για το εθνικό νόμισμα» και υποστήριξε ότι «η έξοδος από το ευρώ που προτείνουν διάσημοι οικονομολόγοι, σε πρώτη φάση θα φέρει κάποιες δυσκολίες, αλλά μαζί με προοδευτικές πρωτοβουλίες θα ανατάξει οικονομικά τη χώρα».

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης αλλά και ο Μανώλης Γλέζος.
Πηγή: skai.gr