Ποτάμι: Γνωρίζατε κύριε Τσίπρα τις πραξικοπηματικές ενέργειες Βαρουφάκη;

Το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να απαντήσει καθαρά» αν ήταν σε γνώση του «οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή».

«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του», αναφέρει το Ποτάμι, το οποίο ζητεί να απαντήσουν επίσης επ' αυτών και «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς».

«Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται», σημειώνει το Ποτάμι.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του. Καλούμε ξανά τον κ.Τσίπρα να απαντήσει καθαρά στον ελληνικό λαό:

– ‘Ηταν σε γνώση του οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή;

Απαντήσεις πρέπει να δώσουν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς.

Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται."

Πηγή: S