Κλείσιμο

Παρασκευόπουλος: Ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ή άτακτη χρεοκοπία

«Το μη χείρον…» υπερασπίστηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προαπαιτούμενων ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ξεκαθαρίζοντας πως παρότι διαφωνεί με αρκετές από τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που εισηγείται στο νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων πρέπει να ψηφιστεί. 

«Έχω μπροστά μου δύο κακά και πρέπει να επιλέξω το λιγότερο κακό. Είμαι σε πολύ σοβαρό ηθικό δίλημμα. Από τη μία προτείνω την ψήφιση ενός νόμου κάποιες ρυθμίσεις του οποίου με βρίσκουν αντίθετο και από την άλλη αν δεν τον ψηφίσουμε θα βρεθούμε ενώπιον της άτακτης χρεοκοπίας» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Λεωνίδα Γρηγοράκου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος φώναξε: «Εισηγείται νομοσχέδιο το οποίο δεν πιστεύει. Να παραιτηθεί».

Πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση: «Η εναλλακτική είναι η φυγομαχία και δεν την επιθυμώ. Έχω δύο κακά μπροστά μου και πρέπει να επιλέξω. Προτιμώ κάποιες κακές ρυθμίσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παρά να βρεθούν κάποιοι με μειωμένες συντάξεις. Δεν θέλω να συμβάλλω σε μία εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία. Έχουμε και μία διέξοδο» είπε.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου