Να μην ψηφιστεί το ν/σ ζητεί η Κωνσταντοπούλου – Επίθεση στη Μέρκελ

Τα μέτρα αναλυτικά ΕΔΩ
Το προσχέδιο 
ΕΔΩ

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη συμφωνία ώστε να μην «ολοκληρωθεί ο εκβιασμός των δανειστών» ζήτησε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλούμενη νέα στοιχεία, δηλαδή την έκθεση του ΔΝΤ που μεταξύ άλλων, προτείνει 30ετη αναστολή αποπληρωμών και κούρεμα χρέους.

«Υπάρχουν κίνδυνοι δημιουργίας τετελεσμένων που θα αποκρουστούν βεβαίως» είπε, ενώ βουλευτές, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, αντιδρούσαν έντονα στα λεγόμενά της.

«Αισθάνθηκα πραγματικά αγανάκτηση όταν άκουσα τη κ. Μέρκελ, αρχηγό αλλού κράτους που δεν έχει καμία εξουσία στο κοινοβούλιο, να ανακοινώνει τι και πώς θα ψηφιστεί, ακόμη και πότε. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης ν/σ, και είναι σαφές ότι αυτό που επιδιώκεται μέσα από έναν εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση και τη Βουλή είναι να υλοποιηθεί μια πολιτική» σημείωσε. Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό» πρόσθεσε η πρόεδρος τη Βουλής.

«Τιμώ αφάνταστα τον πρωθυπουργό... Η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας, αλλά η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό» επισήμανε.

«Το νομοσχέδιο παρελήφθη χθες στις 18.09 το απόγευμα. Η βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να σεβαστούν τη δημοκρατία. Κανένα κοινοβούλιο δεν πρέπει να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες» σημείωσε.

Η συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν περίπου 200 βουλευτές από όλες τις επιτροπές, αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, όπως ανέφερε ο Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας, γύρω στις 2 το μεσημέρι και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν ξεπερνά τις 10 ώρες.

«Έχω πρόεδρο» δήλωσε από την πλευρά του ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος σε ερώτηση αν θα προεδρεύσει εκείνος στη συνεδρίαση.


Πηγή: skai.gr