Κλείσιμο

Πουλάκης: Όταν διαφωνείς, παραιτείσαι - Χατζηδάκης: Τρέλα να πάμε σε εκλογές

«Με τη διαφωνία παραιτείσαι για να μην υποτιμούνται και οι απόψεις που έχεις» δήλωσε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και για τους διαφωνούντες υπουργούς, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. «Δεκαπέντε βουλευτές δεν ήθελαν ούτε να εξουσιοδοτήσουν τον πρωθυπουργό να κάνει μια διαπραγμάτευση αυτό είναι πολιτικό θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη
συμφωνία, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να ωραιοποιούμε καταστάσεις... η συμφωνία περιέχει πολύ σκληρά υφεσιακά μέτρα». Ο κ. Πουλάκης είπε δε ότι από τη συμφωνία «μπορούν να αξιοποιηθούν και κάποια πράγματα». Όσον αφορά τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη περί πραξικοπήματος αποστασιοποιήθηκε, αρνούμενος να τη σχολιάσει.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έκανε μεν λόγο για μεγάλη κυβίστηση της κυβέρνησης, πρόσθεσε όμως ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα για να προχωρήσει η χώρα.

«Υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή, πρέπει να ψηφίσουμε τα μέτρα... Δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές, θα είναι τρέλα, είναι καταστροφικές» προειδοποίησε. Ο τέως υπουργός σημείωσε ότι προς τη κατεύθυνση αυτή, χρειάζεται ένα πλαίσιο διακυβέρνησης για την εφαρμογή των πρώτων μέτρων της. Όπως τόνισε το δίλημμα είναι είτε αυτή η συμφωνία και με δύσκολα μέτρα ή το χάος.

Για τη δήλωση Φίλη παρατήρησε ότι τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν την κυβέρνηση για να κάνει τη συμφωνία, και θα ψηφίσουν και τα μέτρα, διερωτώμενος πού είναι το πραξικόπημα.

«Αν δεν έκανε ο Τσίπρας συμφωνία η χώρα κατέρρεε» επισήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης. «Ένα κομμάτι της κυβέρνησης είναι δραμολάγνο...» δήλωσε για την Αριστερή Πλατφόρμα, καυτηριάζοντας με τη σειρά του τη δήλωση Φίλη.

Με τη σειρά ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης έκρινε ότι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικίνδυνη.
Πηγή: skai.gr