Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Πληροφορίες για ανασχηματισμό

Κρίσιμο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το επόμενο 48ωρο. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα για την ψήφιση των νομοσχεδίων αλλά και τις εξελίξεις στην κυβέρνηση και το κόμμα του που επιφέρει η συμφωνία με τους εταίρους και οι αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Στο Μαξίμου βρέθηκαν, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας.

Νωρίτερα, το Μαξίμου είχε επισκεφθεί και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία αποχώρησε λίγο αργότερα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο θέμα συζήτησης είναι και το ενδεχόμενος ανασχηματισμού, ενώ τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας φέρεται να αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα, για να ζητήσει τις παραιτήσεις τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό ο αριθμός των βουλευτών που θα καταψηφίσουν τα μέτρα να φτάσει ακόμα και τους 40.

Την Τρίτη το πρωί στις 8 θα συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στις 9 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα και την κυβέρνηση μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.













Πηγή: skai.gr