Κλείσιμο

Ματαιώθηκε η Σύνοδος Κορυφής των «28» - Καυστικός ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ (vids)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να ανακοινώνει τη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής των «28», τουλάχιστον για σήμερα. Η ακύρωση της Συνόδος Κορυφής της ΕΕ, κρίνεται ως θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς η Σύνοδος των χωρών του ευρώ θα εστιάσει στην εξεύρεση λύσης για τη χώρα μας. 

Σε λίγο πραγματοποιείται το Eurogroup, ενώ στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μόνο η Σύνοδος Κορυφής των μελών της ευρωζώνης.



«
Δύσκολο να βγει πράσινο φως από την συνεδρίαση του Εurogorup σήμερα» παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο Eurogroup. 

«Αν βαθμολογήσουμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ 1 έως 10, βρισκόμαστε στο 3» ανέφερε καυστικά ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

«Στόχος μας είναι σταθερότητα της Ευρωζώνης... Είμαστε πολύ μακριά σε σχέση με την αιρεσιμότητα που χρειαζόμαστε με την Ελλάδα. Θέλουμε να έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι θα μπορούν οι Έλληνες να εφαρμόσουν αυτά που δεσμεύονται» πρόσθεσε ο φινλανδός ΥΠΟΙΚ.


«Για εμένα έχει βγει σαφέστατα από το προσκήνιο το Grexit» δήλωσε πάντως ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κύπριος ΥΠΟΙΚ πάντως επέκρινε τη στάση της Αθήνας: «Η Ελλάδα χρειάζεται φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο χάθηκαν 6 μήνες... Δώσαμε εντολή στους θεσμούς για περαιτέρω διαπραγματεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.





Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωσε τον κ. Toυσκ για το αποτέλεσμα της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία «Μόλις συζήτησα το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», έγραψε στο Twitter ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: skai.gr