Ντίξον: Η εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας δεν είναι θέμα του Eurogroup

Στο έλλειμμα εμπιστοσύνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης που ανέδειξαν πολλοί υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup του Σαββάτου, τοποθετήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του Reuters Xιούγκο Ντίξον. "Η εμπιστοσύνη είναι θέμα κλειδί στις συνομιλίες, όμως η εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας δεν είναι θέμα του Eurogroup, είναι θέμα της Συνόδου Κορυφής. Στο Eurogroup πρέπει να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση των οικονομικών ζητημάτων" επισημαίνει.

"Ο Τσίπρας χρειάζεται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη. Πρέπει να εξηγήσει στους ηγέτες πώς η Ελλάδα θα έχει μια νέα κυβέρνηση δεσμευμένη στην εφαρμογή του προγράμματος" εξηγεί ο δημοσιογράφος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντίξον παραθέτει ορισμένους τρόπους ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Είτε μια τεχνοκρατική κυβέρνηση νομιμοποιημένη από ένα δημοψήφισμα, είτε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και δημοψήφισμα, ή πρόωρες εκλογές.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει ρόλο κλειδί να διαδραματίσει. Πρέπει να πείσει τον Τσίπρα να εξηγήσει στους άλλους έλληνες ηγέτες σήμερα τη φύση της νέας κυβέρνηση" προσθέτει δε.

Στο μεταξύ, πρωτοφανή επίθεση κατά του Βερολίνου εξαπέλυσε κοινοτικός αξιωματούχος, μετά και τη δυσφορία της Αθήνας για την αρνητική στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup. Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν την εντονότατη ενόχληση που επικρατεί στην Επιτροπή, που θεωρεί ότι ο γερμανός ΥΠΟΙΚ δρα υπονομευτικά στις συνομιλίες.

Πηγή: skai.gr