Δέσμευση Καραμανλή για μονιμοποίηση συμβασιούχων

Μονιμοποίηση του μεγαλύτερου ποσοστού των συμβασιούχων του δημοσίου, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υποσχέθηκε χθες ο Κώστας Καραμανλής, δεσμευμένος ότι θα δώσει έτσι λύση στην ομηρία των περίπου 250.000 ατόμων που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προανήγγειλε για τους υπόλοιπους συμβασιούχους ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως αυξημένη μοριοδότηση, ώστε να ξεκινούν από μία θέση ευνοϊκή, στους επόμενους διαγωνισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν έχει απειλήσει την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω του μετέωρου καθεστώτος με το οποίο εργάζονται οι έκτακτοι, τα τελευταία χρόνια σε πολλά υπουργεία.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, Θανάσης Κόλιας, ζήτησε, μέσω του ΣΚΑΙ, πολιτική ρύθμιση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Σήμερα ο κύριος Καραμανλής θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λάρισα.
>Αιχμές κατά ΠΑΣΟΚ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου για την προεκλογική τακτική που ακολουθούν, άφησε χθες ο Κώστας Καραμανλής επισκεπτόμενος το κεντρικό εκλογικό κέντρο της ΝΔ επί της οδού Σανταρόζα.«Εμείς- ανέφερε - δε δώσαμε ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε καταφύγαμε στην πόλωση και το διχασμό. Ενώσαμε, δε χωρίσαμε τους Έλληνες, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που για ακόμα μία φορά καταφεύγει στις γνώριμες τακτικές και μεθοδεύσεις του παρελθόντος, αποδεικνύοντας ότι οι αόριστες επικλήσεις του νέου δεν αρκούν για να φέρουν το καινούριο και την πολιτική αλλαγή».
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε, επίσης, ότι η πολιτική καταξιώνεται μόνον όταν βελτιώνει τους όρους ζωής για τους πολλούς, τους μη ευνοημένους, και επανέλαβε ότι «η ΝΔ σέβεται όλους τους πολίτες και χτίζει μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης, ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν».
Πηγή: skai.gr