Βέμπερ: Ο Τσίπρας έφερε τη χώρα του σε αυτή τη δραματική κατάσταση - Να προτείνει λύσεις(upd)

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απευθύνει αυστηρό μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα μέσω twitter: τον καλεί να προτείνει τις λύσεις που θα βγάλουν την Ελλάδα από την "δραματική κατάσταση στην οποία ο ίδιος την έβαλε" σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποδώσει τις προσπάθειες. 

"Επαφίεται στον Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους εταίρους", συνεχίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, "υποβάλλοντας προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικές προσπάθειες που είναι πρόθυμος να πραγματοποιήσει."

Με άλλη του ανάρτηση στο twitter, o κύριος Βέμπερ υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα που βασίζεται στην αλληλεγγύη και όχι ένα club εγωιστών και τονίζει ότι πρέπει να γίνει αποφασιστική προσπάθεια κατά της εθνικιστικής ρητορικής.



Πύρινος ήταν και ο λόγος του προέδρου της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε απάντηση της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κύριος Βέμπερ αναφέρθηκε στα συγχαρητήρια που έλαβε από Λατινοαμερικανούς ηγέτες ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Συγχρωτίζεστε με λάθος φίλους». Έκανε περαιτέρω λόγο για «ψεύτικες υποσχέσεις» που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας στους Έλληνες, καταλογίζοντάς του ότι οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, παρά τις δεσμεύσεις του για το αντίθετο. 

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «Να κοιτά και την αξιοπρέπεια των άλλων Ευρωπαίων» και να μην ψεύδεται για την απομοίωση του χρέους, ένα χρέος που βαραίνει όλους τους ευρωπαίους πολίτες. «Τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτερους μισθούς από αυτούς που ισχύουν στην Ελλάδα;» εγκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κύριος Βέμπερ, ο οποίος έκανε αναφορά στην Βουλγαρία και την Λετονία «η οποία τακτοποίησε τα οικονομικά της, χωρίς δημοψήφισμα», όπως υπογράμμισε με νόημα ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των παρευρισκομένων, που αντιμετώπισαν την ομιλία Βέμπερ με χειροκροτήματα αλλά και αποδοκιμασίες. 


Πηγή: skai.gr