Τσίπρας: Βασική κατεύθυνση μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη - Ευρωπαϊκό το πρόβλημα

Βασική κατεύθυνση είναι μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη οικονομικά βιώσιμη με την Ελλάδα στην ευρωζώνη, με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κοινωνική δικαιοσύνη και σε αντάλλαγμα δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών μεσοπρόθεσμα, πακέτο επενδύσεων, έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους» δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η συζήτηση (στη Σύνοδο) έγινε σε θετικό κλίμα, θα προχωρήσουμε με ταχύτατη διαδικασία για να καταλήξουμε σε συμφωνία το αργότερο έως την Κυριακή» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας εμφατικά ότι «δεν έχουμε μόνο ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα».

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με βάση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση. Είμαι χαρούμενος να πως ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου φαίνεται ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα για το οποίο καλούμαστε να βρούμε μια λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής τις ελληνικές προτάσεις μας που βασίζονται σε μια εθνική στρατηγική έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική γραμμή στο χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη Σύνοδο Κορυφής παραδόθηκε στον πρωθυπουργό φάκελος με το σχέδιο που έχει διαμορφώσει η Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Πηγή: skai.gr