Παπούλιας: Συμφωνία η ιστορική επιταγή του Αλέξη Τσίπρα

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν εν πολλοίς μη αναμενόμενο, δηλαδή με το υψηλό ποσοστό που έλαβε το «όχι» και ο κ. Τσίπρας. Σήμερα αρχίζει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα και κατά την εκτίμησή μου τώρα έρχονται οι μεγάλες δυσκολίες. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος για μια διαπραγμάτευση αξιόπιστη, ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της αξιοπιστίας όλον αυτό τον καιρό που διαπραγματευόταν. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός, και αυτοί που ψήφισαν «όχι» και αυτοί που ψήφισαν «ναι», περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα απ’ αυτή τη διαπραγμάτευση και αυτή είναι η ιστορική επιταγή για τον κ. Τσίπρα.

Επίσης, επειδή η δική μου γενιά έχει περάσει δύσκολες περιόδους εμφυλιοπολεμικές και διχαστικές, ελπίζω γρήγορα αυτό το χάσμα που δημιουργήθηκε με το «όχι» και το «ναι» να γεφυρωθεί πάρα πολύ γρήγορα. Να γεφυρωθεί και με τη βοήθεια των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων που πρέπει τώρα να παίξουν ένα ρόλο συμφιλιωτικό και γόνιμο για ένα μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης που αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Συγκινούμαι που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω στη Deutsche Welle 40 χρόνια και πλέον μετά την παρουσία της στην Ελλάδα ως του κυριότερου ευρωπαϊκού ραδιοσταθμού που διαφώτιζε τους Έλληνες και τους έδινε κουράγιο να πολεμήσουν τη δικτατορία. Θυμάμαι και τώρα την ομάδα της DW εκείνα τα χρόνια, μερικοί από τους οποίους δεν υπάρχουν πια και τους θυμάμαι με πολλή νοσταλγία. Πιστεύω ότι παραμείναμε πιστοί στα ιδανικά, για τα οποία αγωνιστήκαμε τότε, στη φιλοευρωπαϊκή μας πορεία και στη δημοκρατία.


Πηγή: Πηγή: DW - Κάρολος Παπούλιας