Συνδρομή των πολιτικών αρχηγών για συμφωνία επιζητεί ο Αλέξης Τσίπρας

Να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη λύση ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους συναντάται από τις 10:00 το πρωί, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά πληροφορίες έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όσο είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολαντ, ενώ ο πρωθυπουργός είχε επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η παρουσία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης προκάλεσε έκπληξη και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε σχέση με τη σύσκεψη. Συνομίλησε για λίγη ωρα με τον πρωθυπουργό, σε ένα διάλειμμα της σύσκεψης.

Εν τω μεταξύ, ντόμινο εξελίξεων φαίνεται να προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

Διατήρηση ή αναβάθμιση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη σε υφυπουργό, παρά την πρόθεση του, την περασμένη Παρασκευή, να υποβάλλει την παραίτησή του στον τότε υπουργό Οικονομικών.

Φαβορί για την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη θεωρούνται ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.


Πηγή: skai.gr