Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Μέρκελ, Πούτιν και Ντράγκι

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών κορυφής έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της επικράτησης του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα και 24 ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Ολοκληρώθηκε η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στις 19:00 θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Στις 20:15 είναι προγραμματισμένο να γίνει κοινή δήλωση των δυο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, αντικείμενο της συζήτησης ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και κάποια ζητήματα εμβάθυνσης της ελληνο-ρωσικής συνεργασίας, χωρίς όμως να γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά σε ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας.

«Ο κ. Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του στον ελληνικό λαό, ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Ο κ. Τσίπρας έχει επίσης μιλήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωτράπεζας όπου θα εξεταστεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αύξηση της έκτακτης ρευστότητας προς τα ελληνικά ιδρύματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συνομίλησε από την πλευρά του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολαντ, ενόψει της συνάντησης του κ. Ολάντ με τον Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.
Πηγή: skai.gr