Τσίπρας: Η ΕE προχωρά μέσα από συμβιβασμούς - Παυλόπουλος: Δεν ήταν για Grexit το δημοψήφισμα

Μηνύματα προς τους εταίρους απέστειλαν Αλέξης Τσίπρας και Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού. «Ο λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του μόνο με βάση τους όρους που διεξήχθη το δημοψήφισμα» σημείωσε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ξεκινήσει άμεσα τη διαπραγμάτευση και θα διεκδικήσει άμεσα λύσεις για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία. «Οι ελληνικές προτάσεις είναι ρεαλιστικές και λογικές» επέμεινε.

Όπως είπε, πρέπει να σταματήσει ο στραγγαλισμός της οικονομίας και ταυτόχρονα να διαμηνύσουμε ότι οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές, λογικές και ότι είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε άμεσα σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση για να βρεθεί μια αξιόπιστη λύση και ένας έντιμος συμβιβασμός για το καλό της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι προέχει να σφυρηλατήσουμε την εθνική μας ενότητα και ομοψυχία να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ισχυρό εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα, στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Στόχος, είπε ο πρωθυπουργός, είναι να βρεθεί άμεσα λύση για το καλό της Ευρώπης. «Η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η Ευρώπη προχωρά μέσα από συμβιβασμούς όχι μέσα από διαιρέσεις» επισήμανε.

«Ο λαός εξέφρασε την ετυμηγορία του μόνο με βάση τους όρους που διεξήχθη το δημοψήφισμα» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αίτημα του πρωθυπουργού να συγκληθεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αίτημα το οποίο και αποδέχθηκε.

«Ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να θωρακίσει την πορεία της Ελλάδας εντός ευρώ. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο προσδιορίζεται με βάση τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης» σημείωσε.

«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι κάτι διαφορετικό... Έχουμε τη βούληση για παραμονή στην Ευρώπη και είναι αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.
Πηγή: skai.gr