Τσίπρας: Ξέρω πως η εντολή του δημοψηφίσματος δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη

«Έχω πλήρη συνείδηση πως η εντολή [του δημοψηφίσματος] δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά, ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας», διαμήνυσε σε διάγγελμά του πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της επικράτησης του ΌΧΙ στην κάλπη της 5ης Ιουλίου.

Τόνισε πως σκοπεύει να ακολουθήσει την εντολή του λαού «χωρίς χρονοτριβή», ενώ παράλληλα, σε ένα έμμεσο μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους, σημείωσε ότι η επιλογή που έκαναν οι έλληνες πολίτες δεν αφορούσε την παραμονή ή έξοδο από το ευρώ, αλλά απαντούσε στο ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε».

Παρά τη δυσαρέσκεια που έχουν ήδη εκφράσει ευρωπαίοι και γερμανοί αξιωματούχοι με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος πως υπάρχουν «βιώσιμες λύσεις» που θα «απεγκλωβίσουν» την Ελλάδα από τη λιτότητα, εφόσον «το επιδιώκουν και οι δυο πλευρές».

Υπογράμμισε όμως πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρεθεί πλέον και το ζήτημα της «αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους», μετά και την έκθεση βιωσιμότητα τους χρέους που εξέδωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για αύριο Δευτέρα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις κινήσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, αλλά και να ακούσει τις δικές τους γνώμες.
Πηγή: skai.gr