Spiegel: Απογοητευμένη από την «σκληρή και ιδεολογική» στάση Τσίπρα η Μέρκελ

Απογοητευμένη από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα σε δημοψήφισμα, αλλά και ενοχλημένη από τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού να «παραβιάζει» τις αρχές της Ευρώπης, είναι η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε σε συνεργάτες της, στο πλαίσιο της κεντρικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Η ελληνική κυβέρνηση «δεν θέλει να συμμορφωθεί με τις αρχές της Ευρώπης» και «παραβιάζει τις αρχές της συνεργασίας» φέρεται να δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στον κ. Τσίπρα, η κ. Μέρκελ φέρεται να χαρακτήρισε την πολιτική του «σκληρή και ιδεολογική», σημειώνοντας πως ο έλληνας πρωθυπουργός άφησε «εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο».

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η κ. Μέρκελ σημείωσε στους συνεργάτες της πως δεν μπορεί να φανταστεί έναν αρχηγό κυβέρνησης να παίζει ρουλέτα με μια ολόκληρη χώρα.

Για τους ελληνικό λαό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Μέρκελ τόνισε πως η πόρτα της Ευρώπης παραμένει πάντα ανοικτή.

Το ρεπορτάζ του περιοδικού αναφέρει ότι οι λόγω δηλώσεις έγιναν την περασμένη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr