Γιούνκερ για Τσίπρα: Δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης στη φορολόγηση του πλούτου (tweets)

Μύδρους κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο πρόεδρος της Κομισιόν, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, δια του επικεφαλής του γραφείου του Μάρτιν Σέλμαγερ.

Το δεξί χέρι του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επαναφέρει το Σάββατο στην επικαιρότητα παλαιότερη συνέντευξή του προέδρου της Επιτροπής στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (19 Ioυνίου) παραθέτοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα από την επίμαχη συνέντευξη στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα» ήταν η πρώτη από τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν που παραθέτει ο Μάρτιν Σέλμαγερ.

«Κάλεσα τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν» προσθέτει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη να βγάλει στο τέλος ένα λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν εν ισχύει» ήταν η άλλη δήλωση του κ. Γιούνκερ που παραθέτει ο κοινοτικός αξιωματούχος.

«Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι τούς προσέφερα 35 δισεκ. ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη & επενδυτικό πρόγραμμα» ήταν το τελευταίο τουιτάρισμα του Σελμάγερ.
Πηγή: skai.gr