Θεοδωράκης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά το δημοψήφισμα

Ο κύριος Θεοδωράκης καλεί εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να συναινέσει στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας  με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Κυριακής. «Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος. Δε θα  πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο», τόνισε ο αρχηγός του Ποταμιού. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε μόνος, συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε αλλά έμεινε χωρίς συμμάχους. Ακόμη και κεντροαριστεροί ηγέτες – ή μάλλον κυρίως αυτοί – όλος ο Νότος, μας ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΑΙ.» 

Το ΟΧΙ θα εκληφθεί ως ένα ακόμη βήμα αποκόλλησης από τον κορμό της Ευρώπης, τονίζει, γεγονός που ισοδυναμεί με κλειστές τράπεζες. «Είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι  ψηφίζοντας ΟΧΙ θα μείνουμε στην Ευρώπη και η ζωή μας θα καλυτερεύσει, αναφέρει ο αρχηγός του Ποταμιού», ο οποίος αναγνωρίζει ότι υπάρχει θυμός, που όμως  δε βοηθά στο να πάρει κανείς σωστές αποφάσεις: « Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όσο πιο εύκολη φαντάζει μια λύση τόσο πιο ψεύτικη είναι.»  επισημαίνει ο ίδιος. 

Η απόφαση για δημοψήφισμα είναι λάθος και επιπόλαιη, ανέφερε περαιτέρω  και  κάλεσε τους πολίτες να μην την επιβραβεύσουν αλλά να αποφασίσουν «με το χέρι στην καρδιά, ΝΑΙ για την Ελλάδα». 
Πηγή: skai.gr