Μοσκοβισί: Μόνο ένα «Ναι» θα διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις

Ένα «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα «διευκολύνει» τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ αντίθετα το «Όχι» θα στείλει ένα «αρνητικό σινιάλο» προς την υπόλοιπη Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο με τίτλο «Γιατί θέλω το 'Ναι' για την Ελλάδα», ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε τους έλληνες πολίτες να υποστηρίξουν το «Ναι», και σημείωσε ότι η ξεκάθαρη επιθυμία του είναι η πλήρης παραμονή της χώρας μας «στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Επιπλέον, επισήμανε ότι ένα «Όχι» του ελληνικού λαού μπορεί να γίνει εύκολα «αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους», οι οποίοι θέλουν «να καταστρέψουν» την ενωμένη Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Μάλιστα, σε μια ξεκάθαρη βολή εναντίον της διαπραγματευτικής στρατηγικής που ακολουθεί κατά τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι οι έλληνες πολίτες είναι οι «παράπλευρες απώλειες πολιτικών παιχνιδιών» τα οποία «δεν επέλεξαν».

«Έξι μήνες ανατροπών, τακτικισμών, μπλοφών και ιδεολογικών πεισμάτων, κοντόφθαλμων υπολογισμών, [...] αυτό συνέβη», σημειώνει με νόημα ο κ. Μοσκοβισί σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, σημειώνοντας με νόημα πως η Κομισιόν «αρνείται να παίξει αυτό το παιχνίδι».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Μοσκοβισί ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr