Τσίπρας: Ο,τι κι αν επιλέξουμε την Κυριακή τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας χωρίζει

Ό,τι κι αν επιλέξουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα του, δύο μόλις ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να πουν «όχι» στην κάλπη τονίζοντας πώς με αυτόν τον τρόπο θα απορρίψουν μία μη βιώσιμη συμφωνία και θα ενισχύσουν τη διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να συναινέσει κανείς την Κυριακή στον αργό θάνατο της κοινωνίας και πρέπει να δοθεί οριστικά ένα τέλος στην καταστροφική πενταετία, καλώντας άπαντες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Χαρακτήρισε την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία εκτιμά ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να ελαφρυνθεί ώστε να είναι βιώσιμο, ως «δικαίωση για την ελληνική κυβέρνηση, μία έκθεση που επιβεβαιώνει το αυτονόητο» και πρόσθεσε ότι η πρόταση των θεσμών που προτείνεται στην Ελλάδα δεν αποτελεί μία βιώσιμη λύση.

Επικαλούμενος ένα από τα σενάρια της έκθεσης του ΔΝΤ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο το χρέος είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί εικοσαετής περίοδος χάριτος για την έναρξη αποπληρωμής του.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός παρέλειψε να αναφερθεί στην επισήμανση του ΔΝΤ ότι οι συγκρούσεις με τους δανειστές το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δεν έκανε επίσης αναφορά στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία, λόγω του κλεισίματος των τραπεζών και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Πηγή: skai.gr