Bloomberg: Το 81% δηλώνει ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη είναι η καλύτερη προοπτική για το μέλλον της χώρας & των πολιτών

Το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής βρίσκει την χώρα μοιρασμένη ακριβώς στα δύο, προμηνύοντας ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή για τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες, αναφέρει το σχετικό άρθρο του Bloomberg. 

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Bloomberg News, δείχνει πρόθεση 43% υπέρ του «ΟΧΙ» και 42,5% υπέρ του «ΝΑΙ», επιβεβαιώνοντας ότι το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου θα κριθεί κυριολεκτικά στην ψήφο

Τα ποσοστά του «όχι» μειώθηκαν αισθητά μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls  ενώ αντίστροφα σχεδόν διπλασιάστηκαν τα ποσοστά του «ναι», σημειώνεται στην ανάλυση της δημοσκόπησης. 


«Το δημοψήφισμα έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία σε δύο πλευρές με εντελώς διαφορετική κατανόηση του προκείμενου ερωτήματος», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πολιτικών επιστημών και επικεφαλής της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αίσθηση προκαλεί περαιτέρω ότι στο συντριπτικό 81% ανέρχεται το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη προσφέρει την καλύτερη προοπτική για το μέλλον. 

Μολονότι η έρευνα έδειξε ότι 4 στους 5 Έλληνες επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, οι παράλυτες τράπεζες και η απομόνωση του Αλέξη Τσίπρα από τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες θέτουν σε αμφισβήτηση το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, σημειώνεται στην ανάλυση. 


Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζεται ότι η κήρυξη του δημοψηφίσματος έγινε «απροσδόκητα», όσο οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές βρίσκονταν σε εξέλιξη αλλά και ότι κανείς άλλος πλην του κυρίου Τσίπρα δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα. 

«Οι Έλληνες πάνε στις κάλπες μέσα σε μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα, ακόμη και για χώρα που είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται πάνω από 25% τα τελευταία πέντε χρόνια» καταλήγει το Bloomberg. 

Πηγή: skai.gr