Ο ΣΥΡΙΖΑ μας μεταφέρει την αλληλεγγύη του Μαδούρο (video-χαιρετισμός)

Βίντεο - χαιρετισμό προς την Ελλάδα του προέδρου Μαδούρο της Βενεζουέλας, ανάρτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter (@syrizaep), το πρωί της Τετάρτης.??


https://www.skai.gr/files/1/panoulisthegreat/screen%20shot%202015-07-01%20at%2020.17.13.png

Στο μήνυμά του, ο Μαδούρο εκφράζει την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, στην ελληνικό λαό, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2.000 χρόνια , αυτό είναι η λέξη "δημοκρατία". Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία» αναφέρει στο μήνυμά του ο Νικολάς Μαδούρο.

«Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί τους και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις «πόλεμο με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των "θεσμών" αυτών».

Ο Νικολάς Μαδούρο Μόρος είχε διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της χώρας στις κυβερνήσεις του Ούγκο Τσάβες.

Ήταν οδηγός λεωφορείων, ενώ στην πορεία έγινε αρχηγός συνδικάτου προτού εκλεγεί στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας. Διορίστηκε σε διάφορες θέσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας από τον Ούγκο Τσάβες, ενώ τελικά έγινε υπουργός Εξωτερικών το 2006.

Μετά τον θάνατο του Τσάβες, ο Μαδούρο έγινε πρόεδρος της χώρας και προκυρήχθηκαν εκλογές για τις 14 Απριλίου 2013, τις οποίες κέρδισε, ως υποψήφιος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας