Διαιρεμένη σε δυο στρατόπεδα η κυβέρνηση, με οπαδούς συμφωνίας και σύγκρουσης

Σε πεδίο συγκρούσεων μετατρέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο στενός κυβερνητικός πυρήνας γύρω από τον πρωθυπουργό, καθώς – ενώ η διαπραγμάτευση φτάνει σε οριακό σημείο – κορυφαίοι υπουργοί έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα αναφορικά με τη στρατηγική της χώρας.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει στελέχη όπως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος, και υποστηρίζει την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε χθες Τρίτη στην ΕΡΤ ότι έχει εισηγηθεί σχετικά στον πρωθυπουργό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος. Ωστόσο, τα ξημερώματα, με ανάρτηση στο Twitter, ανασκεύασε τις δηλώσεις του.

Το μέρος του πήρε σήμερα Τετάρτη ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η κυβερνητική πρόταση για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ και με λύση για το χρέος, αλλάζει το τοπίο. Τώρα επείγει το ‘Ναι’, στην πρόταση, ‘μέσα’ και ‘έξω’» ανέφερε μέσω Twitter.

Κεντρικά μέλη του δεύτερου στρατοπέδου είναι οι Γιάνης Βαρουφάκης και Νίκος Παππάς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζουν σύγκρουσης μέχρις εσχάτων.

Επίσης, σε τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε. κινούνται ο Παναγιώτης Λαφαζανης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μάλιστα υποστήριξε χθες ότι δεν μπορεί να ανακληθεί το δημοψήφισμα.
Πηγή: skai.gr