Κλείσιμο

Λαφαζάνης: Ο λαός θα πει ένα πολύ μεγάλο, δυνατό, υπερπλειοψηφικό «ΟΧΙ»

«Ο ελληνικός λαός θα πει ένα πολύ μεγάλο, δυνατό, υπερπλειοψηφικό «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις των πιστωτών, στους εκβιασμούς των «θεσμών», της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επισήμανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya'24.

Υπογράμμισε ότι το κλείσιμο των τραπεζών θα είναι εντελώς προσωρινό επισημαίνοντας πως οι τράπεζες κλείσανε εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι αδικαιολόγητα και εκβιαστικά έκοψαν το σύστημα ρευστότητας ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Ο ελληνικός λαός έχει μεγάλες ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις», είπε ο κ. Λαφαζάνης, είναι ένας περήφανος λαός, θέλει τη χώρα του ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Γι’ αυτό , υπογράμμισε, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία και στη συμφωνία που υπεγράφη να περάσει από τη χώρα μας ο αγωγός φυσικού αερίου, που θα τροφοδοτείται με ρώσικο αέριο. Μια συμφωνία την οποία την χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική για την ελληνική πλευρά, αλλά και για την Ρωσία, μια συμφωνία που μπορεί να γίνει σταθμός για την ανάπτυξη και την προώθηση όχι μόνο των ενεργειακών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ