Κλείσιμο

Να πάρει πολιτική πρωτοβουλία, καλεί τον πρωθυπουργό ο Ευ. Βενιζέλος

«Εναπόκειται στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του να πάρει μία πολιτική πρωτοβουλία, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κύριος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας ότι αν η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία της επαναδιαπραγμάτευσης, ο ίδιος βλέπει δύο λύσεις: είτε η κυβέρνηση "να πει την αλήθεια στον λαό" και να συνταχθεί στο "ναι", είτε να ανακαλέσει την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Απόφαση η οποία, όπως τόνισε ο πρωην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και εντιμότητα.



Περαιτέρω ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε σφόδρα την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος, την οποία χαρακτήρισε ως δημοκρατική πρόκληση και εκτίμησε ότι πλέον έχει χαρακτήρα  τυπικό. Αναφορικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος δήλωσε τα εξής: Το ερώτημα για μας δεν είναι το ερώτημα που γράφει το ψηφοδέλτιο. Το ερώτημα για μας είναι ευρώ ή δραχμή, Ευρώπη ή άγνωστη πορεία στο περιθώριο των εξελίξεων. Σε κάθε περίπτωση η άλλη λύση είναι η πλήρης κατάρρευση και η εκμηδένιση του επιπέδου ζωής, τόνισε.

«Όποιος ψηφίζει ΟΧΙ δεν ψηφίζει υπερήφανο και λεβέντικο ΟΧΙ στον Γιούνγκερ, στον Ντάισελμπλουμ και τον Σόιμπλε, αλλά ψηφίζει ΟΧΙ στο κεκτημένο της χώρας, ΟΧΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο ευρώ, ΟΧΙ στην ασφάλεια, δήλωσε ο κύριος Βενιζέλος δίνοντας τη δική του απάντηση στις σχετικές δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης.



Πηγή: skai.gr