Λαπαβίτσας για τις ουρές: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όσο ο κόσμος θα συνηθίζει

“Ήδη υπάρχουν οι έλεγχοι στις τράπεζες, ήδη έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Αυτό, τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί περισσότερο, όσο ο κόσμος θα συνηθίζει αυτή την κατάσταση, για τώρα. Άρα, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος” δηλώνει ο Κώστας Λαπαβίτσας ερωτηθείς στο News4all.gr με ποιον τρόπο μπορεί να καθησυχαστεί ο ελληνικός λαός ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση σε περίπτωση του “όχι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

“Εγώ νομίζω ότι το ΟΧΙ είναι η μόνη απάντηση η οποία μπορεί να δοθεί τη στιγμή αυτή για να ανοίξουν δυνατότητες για την κοινωνία και για τον λαό συνολικά. Δίνει επιλογές, σου λύνει τα χέρια και σου ανοίγει πολλούς δρόμους να πάρεις. Αν ψηφίσουμε NAI, είμαστε τελειωμένοι. Τώρα, τι επιλογή θα κάνει ο Ελληνικός λαός μετά το ΟΧΙ, ποιον δρόμο θα πάρει, αυτό είναι δικό του δικαίωμα” προειδοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες, τις εισαγωγές και πώς θα πληρώνονται στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί, ο κ. Λαπαβίτσας διαβεβαιώνει ότι “θα εξομαλυνθούν και αυτά το επόμενο διάστημα, όσο οι έλεγχοι θα γίνονται πιο εξειδικευμένοι. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να γίνει μόνιμη, φυσικά. Αλλά το διάστημα αυτό, τις επόμενες ημέρες δηλαδή, θα πάρει μια πιο ξεκάθαρη μορφή και θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ήδη, γίνεται αυτό σήμερα και θα γίνει και μετά το ΟΧΙ, όταν θα ψηφιστεί.”

Όσον αφορά
την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ο βουλευτής δηλώνει “δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό ερώτημα τη στιγμή αυτή. Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν οι δανειστές και που θέτει και η τρόικα εσωτερικού, στη χώρα μας και δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το θέμα είναι αν θέλουμε να επιστρέψουμε στα μνημόνια ή όχι.”
Πηγή: skai.gr