Βενιζέλος: Υπήρχε σχέδιο, ο πρωθυπουργός γνώριζε για την τραπεζική αργία

«Ο κ. Τσίπρας επικοινωνούσε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών για τραπεζική αργία, άρα υπήρχε σχέδιο, υπήρχε η συναίσθηση του κινδύνου και το συζητούσαν. Το ξέρανε, το ετοίμαζαν και μας δούλευαν. Έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε στο Mega, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την είδηση ότι ο Τζακ Λιου είχε μιλήσει για το θέμα στον πρωθυπουργό.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα υπεκφυγή, για να αποφύγει ο κ. Τσίπρας τη σύγκρουση με το εξωτερικό, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η χώρα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο με τα παιχνίδια και τις μπλόφες.

«Επί πέντε χρόνια προσπαθήσαμε και κρατήσαμε όρθια τη χώρα και τράπεζες κλειστές δεν είχαμε ούτε πέντε λεπτά» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «χωρίς τράπεζες δεν έχεις τρόπο να χρηματοδοτήσεις την αγορά, την απασχόληση, τράπεζες είναι οι καταθέσεις, τράπεζες είναι τα δάνεια που πρέπει να δοθούν στους επιχειρηματίες».

Μίλησε για κατάντια της χώρας και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε: «Ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Τα non paper του Μαξίμου;»

Παράλληλα ζήτησε να συγκληθεί η Βουλή και να ανακληθεί η απόφασή της για δημοψήφισμα, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως οδηγεί τη χώρα σε μια περιπέτεια.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ