Τσίπρας: Ζητώ ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος – Η ελπίδα θα νικήσει

Νέο αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος βοήθειας κατέθεσε η Ελλάδα στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και τους εταίρους όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup να μην παρατείνει το πρόγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πρωτοφανή πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή». «Η απόφαση οδήγησε την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα και την ανάγκασε να εισηγηθεί μέτρα τραπεζικής αργίας. Η απόφαση δεν έχει άλλο στόχο από να εκβιάσει τη βούληση του λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία των τραπεζών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντως με τον πρωθυπουργό, οι πράξεις αυτές του Eurogroup «θα πεισμώσουν τον λαό για να απορρίψει τις απαράδεκτες μνημονιακές προτάσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών». «Η άρνηση αυτή είναι πράξη προσβολής πράξης και μέγιστη ντροπή» είπε.

Όπως τόνισε, αναμένει την άμεση αντίδραση των εταίρων σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας για να ανατραπεί η απόφαση του Eurogroup. «Σε κάθε περίπτωση απαιτείται νηφαλιότητα και υπομονή οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες όπως και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων» διαβεβαίωσε.

«Αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις όποιες δυσκολίες... Όσο πιο ψύχραιμα τις αντιμετωπίσουμε τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους, έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας» σημείωσε.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε παρά μόνο το φόβο και δεν θα μας αφήσουμε να μας κερδίσει. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας σε όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr