Ντάισελμπλουμ: Μονόδρομος για την Ελλάδα οι σκληρές αποφάσεις – Αλλιώς είναι μόνη

Ως μονόδρομο για την ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει τη συμφωνία με τους δανειστές ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση είναι μόνη της. Την ίδια ώρα, από την Αθήνα, κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη των συγκυβερνώντων κομμάτων προειδοποιούν ότι η μη επίτευξη συμφωνίας θα είναι καταστροφική και για την Ευρώπη, και όχι μόνο. 

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να λάβει τις σκληρές αποφάσεις που ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει περαιτέρω δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία» διαμηνύει ο επικεφαλής του Eurogroup σε συνέντευξή του σε φινλανδική εφημερίδα.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι οι δύσκολες αποφάσεις πρέπει απλά να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», φέρεται να δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Στη συνέντευξή του που έγινε χθες και δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι συνεχίζει να είναι δυνατή η επίτευξη μιας συμφωνίας εγκαίρως προκειμένου να αποδεσμευτεί η βοήθεια πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμα ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας "έχουν νόημα" από οικονομικής άποψης.

«Η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί ακόμα και αύριο αρκεί να είναι αξιόπιστη και να διασφαλίζει την χρηματοοικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας» προσθέτει.

Για «επανεκκίνηση» των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, πρώτα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και μετά σε πολιτικό, έκανε λόγο από την πλευρά του την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr