Βρυξέλλες: Η συμφωνία πρέπει να βασίζεται στο κείμενο της 3ης Ιουνίου

Στο «σκληρό» κείμενο της 3ης Ιουνίου, και όχι στις ελληνικές θέσεις, πρέπει να βασιστεί η ελληνική κυβέρνηση ώστε να κλείσει τα «κενά» που υπάρχουν δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον πρωθυπουργό σύμφωνα με πηγές του γερμανικού πρακτορείου MNI.

Mάλιστα, σύμφωνα με το MNI, κοινοτικός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «τελευταία απόπειρα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία» τη συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αν η διαδικασία λειτουργούσε σωστά, ο πρόεδρος δεν θα χρειαζόταν να συναντήσει σήμερα τον Τσίπρα. Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με πηγές του γερμανικού πρακτορείου MNI, ο πρόεδρος της Κομισιόν διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι «η Ελλάδα πρέπει να κλείσει τα κενά, και πρέπει να βασίζεται στο κείμενο της 3ης Ιουνίου».

Το ΔΝΤ διέκοψε τις τεχνικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, αποσύροντας από τις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια που συμμετείχαν στο Brussels Group, λόγω των «μεγάλων διαφορών» που παραμένουν σε πολλά σημαντικά ζητήματα ανέφερε στο μεταξύ ο Τζέρι Ράις.

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας, το κενό στα σημαντικά ζητήματα δεν έχει περιοριστεί. Είμαστε πολύ μακριά (well away) από μια συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, τη στιγμή που οι ευρωπαίοι έχουν θέσει την έγκριση του ΔΝΤ ως προαπαιτούμενο για μια συμφωνία.

Oι έλληνες αξιωματούχοι που απαρτίζουν τα τεχνικά κλιμάκια και διαπραγματεύονταν με τους δανειστές έχουν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες δήλωσε στο μεταξύ στο πρακτορείο Reuters ελληνική πηγή που δεν κατονομάζεται.

«Έχουν φύγει όλοι» δήλωσε η πηγή ερωτηθείσα αν κάποιος από τους έλληνες αξιωματούχους που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σε τεχνικό επίπεδο στο πλαίσιο του Brussels Group παραμένει στην βελγική πρωτεύουσα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διαπραγματευτική ομάδα υπό τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων παραμένει στις Βρυξέλλες.
Πηγή: skai.gr