Στρατούλης: Nέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση ΕΚΑΣ και ξεπούλημα δεν περνάνε

«Απαιτήσεις όπως αυτές για νέες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες φορομπηχτικές πολιτικές και για ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας, δεν περνάνε» διεμήνυσε την Πέμπτη από την Πάτρα για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη να αποκρούσει τις μεγάλες πιέσεις και τους εκβιασμούς των λεγόμενων εταίρων, που στην πράξη όλους αυτούς τους μήνες έχουν λειτουργήσει ως αδίστακτοι και αμείλικτοι δανειστές, ώστε να πετύχουμε μια συμφωνία, που να μην ακυρώνει βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δηλώσεων και δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Αυτές τις μέρες και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνουμε τη μάχη για μια συμφωνία η οποία θα απεμπλέκει τον λαό μας από τα δεσμά του μνημονίου. Κατά τα άλλα, πάντα στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, γιατί δυστυχώς είναι το μόνο κόμμα στη χώρα μας που έχει έναν εσωτερικό δημοκρατικό διάλογο για τα πάντα» απάντησε εξάλλου ο κ. Στρατούλης, ερωτηθείς για το πώς θα χειριστεί εσωκομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ μια πιθανή συμφωνία.

«Η κυβέρνηση θα μελετήσει σοβαρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που έγιναν το 2012 στις συντάξεις» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επισημαίνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνησή μας έχει πει και έχει διακηρύξει και το κάνει μέχρι τώρα, ότι θα σεβαστεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr