Κλείσιμο

Βενιζέλος: Το παλιό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε κοινωνικά στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το παλιό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε κοινωνικά στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχε διαπαιδαγωγηθεί με έναν τρόπο συγκεκριμένο» τόνισε στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ποια λοιπόν είναι η διαφορά της Ελλάδας από τις άλλες αυτές χώρες και από την Κύπρο; Υπάρχει μια διαφορά που αφορά το πολιτικό σύστημα, αλλά και μία διαφορά που αφορά την κοινωνική νοοτροπία και τον τρόπο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, ακόμη και την ίδια την έννοια της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για το γεγονός ότι Ιρλανία και Πορτογαλία βγήκαν από το μνημόνιο.

«Στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα δεν είχαμε καμία συναίνεση. Συγκροτήθηκε ένα ετερόκλητο, σκληρό αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο αμφισβήτησε όχι απλώς και μόνον τις πολιτικές μας, αλλά το ήθος μας, τον πατριωτισμό μας, μας κατηγόρησε για δοσίλογους, για προδότες, δεν άφησε τίποτα όρθιο, υπήρξε απόλυτη αντίθεση όχι μόνον προγραμματική, αλλά απόλυτη αντίθεση ηθική, συναισθηματική. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη χώρα» τόνισε.

Επανέλαβε ότι αποχωρεί από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά παραμένει στην πολιτική και οφείλει να αγωνιστεί για την έξοδο από το μνημόνιο.
Πηγή: skai.gr