Καμμένος προς βουλευτές της ΝΔ: Στα τέσσερα εσείς... (upd)

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το υβριστικό σχόλιο του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, σε βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούσαν σε λεγόμενά του. «Στα τέσσερα εσείς» τούς είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο κοινοβούλιο. 

«Δεν πρόκειται για μνημόνιο, αλλά για την κοινωνική απελευθέρωση της χώρας» δήλωσε για την πρόταση της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας προσθέτοντας ότι είναι «πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας».

«Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την κυβέρνηση μέχρι να επιτελεστεί η λαϊκή εντολή... Είτε θα προχωρήσει η πρόταση της κυβέρνησης, είτε αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που θα έχουν δυναμιτίσει την προσπάθεια» τόνισε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Καλώντας την αντιπολίτευση να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, προς τους δανειστές, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης στηρίζουμε τη λαϊκή εντολή μέχρι να συντελεστεί η σωτηρία της χώρας», ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν κινδυνεύει.  

«Την ξαπλώστρα που ξαπλώνετε κάποιοι από εσάς θα την πληρώσετε με ΦΠΑ 23%. Τους νησιώτες θα τους προστατεύσουμε...» δήλωσε για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν χειροκρότησε, ούτε κοίταξε, τον κ. Καμμένο όταν ολοκλήρωσε την πρωτολογία του.

Ο κ. Σαμαράς ήταν μία κατά και μία υπέρ του μνημονίου, και τελικά μετέτρεψε το κόμμα του σε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεπές στην πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε, επισήμανε ο κ. Καμμένος, στη δευτερολογία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού, ο κ. Καμμένος αναρωτήθηκε "ποιόν λέτε ακροδεξιό; Είμαι εγώ ακροδεξιός; Είναι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ"; Και συνέχισε: Ακροδεξιοί είναι αυτοί που ήταν συνεργάτες του Παπαντωνίου και του Σημίτη, ανοίξτε το διαδίκτυο, βάλτε "Παπαντωνίου Θεοδωράκης", "Σημίτης Θεοδωράκης" και θα βρείτε εκατοντάδες φωτογραφίες. Και κάλεσε το Ποτάμι να είναι πιο προσεκτικό στους χαρακτηρισμούς του.

Απευθυνόμενος στην αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί του αν η κυβέρνηση έχει τη δεδηλωμένη, ο κ. Καμμένος σημείωσε: "Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής να δούμε ποίος έχει τη δεδηλωμένη" και συμπλήρωσε ότι "προσέξτε γιατί πολλές φορές τα αιτήματα για εκλογές γίνονται δεκτά".
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ