Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης για την επιλογή Παναρίτη

Να επανεξετάσει την απόφαση του για την τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ζητά από τον Πρωθυπουργό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αποστάσεις κράτησε και ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε με νόημα: «Ήταν επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και της Κυβέρνησης. Καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα του αγώνα, μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Η επιλογή της κας Παναρίτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Σακοράφα.

«Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» έγραψε στο twitter η κυρία Σακοράφα για να συμπληρώσει αμέσως μετά με νεότερη ανάρτησή της:
«Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο».
 



Κατά της επιλογής Παναρίτη, εκτός από τη Σοφία Σακοράφα, τάχθηκε και και ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος.


Η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της κας Παναρίτη είχε εκφραστεί στα μέσα της εβδομάδας και από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυρία Παναρίτη είχε σπεύσει πριν από την ανακοίνωση της τοποθέτησής της, να ενημερώσει για την ανάληψη των καθηκόντων της, τη διοίκηση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταψήφισε την επιλογή Παναρίτη, λευκό ψήφισε ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ την υπερψήφισαν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Γιώργος Σταθάκης.

Η κυρία Παναρίτη είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Παγκόσμια Τράπεζα και είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Με μία άκρως καυστική ανακοίνωση σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την επιλογή Παναρίτη

«Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της κ. Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ένα ακόμη εμβληματικό πρόσωπο του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, αφού λάμπρυνε τη θέση του βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην οποία τη διόρισε ο κ. Γ. Παπανδρέου το 2009 και αφού απέκτησε πλούσια εμπειρία από το πρώτο μνημόνιο, έρχεται τώρα να βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου στην σύναψη και διαχείριση του τρίτου μνημονίου.
Τα αποθέματα εμπειρίας και πολιτικού ήθους της νέας εκπροσώπου στο ΔΝΤ συνιστούν εγγύηση επιτυχίας».

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι αναρωτιέται «με τι προσόντα» επελέγη η κυρία Παναρίτη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. 

Το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «η συμφωνία καθυστερεί αλλά τα στελέχη της διαπραγμάτευσης ήδη ανταμείβονται» και προσθέτει «αναρωτιόμαστε ωστόσο αν η κ. Παναρίτη είχε κριθεί επαρκής για τη διαπραγμάτευση και δεν την είχε αποσύρει ο Πρωθυπουργός, με τι πόστο θα ανταμειβόταν;»

καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει:

«Και για να σοβαρευτούμε.Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερα προσόντα από πρώην βουλευτής Επικρατείας του Γιώργου Παπανδρέου»
Πηγή: skai.gr