Βερολίνο: Επιθυμία μας η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης

«Η επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης και της καγκελαρίου παραμένει αυτή που ήταν, η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης», διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ περί Grexit. «Το Βερολίνο δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εικασίες» ξεκαθάρισε.

Σε ό,τι αφορά δε την δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ ότι «οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα λίγο οξυγόνο για να αναπνεύσει», ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από την πλευρά των Θεσμών -και υπό αυτή την έννοια και των ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας- έχει πάντα επιδειχθεί ευελιξία και έχουν ληφθεί μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα. «Τώρα θα πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση να κάνουν τις επόμενες ημέρες τη δουλειά τους και ελπίζουμε όλοι να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

«Λίγα λεπτά» διήρκεσε η συζήτηση για την Ελλάδα στη G7, δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνόδου.

Έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίτευξη συμφωνίας καταλογίζει στους δανειστές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα.

«Κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις που θα μάς επέτρεπαν να επιστρέψουμε στο δανεισμό χωρίς να καταστρέψουμε την χώρα (...) αλλά λείπει «η πολιτική βούληση όλων των μερών για συμφωνία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ιταλική εφημερίδα.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr