Μπαράζ ευρωπαϊκών μηνυμάτων προς την Αθήνα

Μπαράζ μηνυμάτων προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνει η Ευρώπη, εν μέσω αντικρουόμενων δηλώσεων μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για την απόσταση που μας χωρίζει από μια συνολική συμφωνία.

«Για την Ελλάδα, θα βρούμε λύση μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας όμως πως οι διαπραγματεύσεις είναι «πολύ δύσκολες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εργάζεται μόνο με βάση ένα σενάριο, πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωνε την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Συμπλήρωσε πως ο κ. Γιούνκερ πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων υπογράμμισαν νωρίτερα, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει», προειδοποίησε ο κ. Μοσκοβισί από τη Δρέσδη όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος της G7. Σημείωσε πως υπάρχει μεν πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά κάλεσε την Αθήνα«να κάνει περισσότερα» ώστε να υπάρξει συμφωνία

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, o επίτροπος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν φτάσει ακόμη στο «επιθυμητό σημείο».

«Οι συνομιλίες προχωρούν γρήγορα αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να ολοκληρωθούν» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σαπέν, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου του G7.

«Όλοι χρειάζεται να βρίσκονται σε κλίμα διαπραγμάτευσης, η οποία να είναι επαρκώς εσπευσμένη, επαρκώς συγκεκριμένη, επαρκώς τεχνική αλλά και επαρκώς πολιτική για να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr