«Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα» προειδοποιεί ο Μοσκοβισί

«Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει» προειδοποίησε εκ νέου την Παρασκευή ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί από τη Δρέσδη όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος της G7.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε μεν ότι έχει πραγματοποιηθεί καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο κάλεσε την Αθήνα «να κάνει περισσότερα» ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, o γάλλος επίτροπος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν φτάσει ακόμη στο «επιθυμητό σημείο.»

«Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμη για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση» δηλώνει στο μεταξύ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS. 

«Κάποτε (η Ελλάδα) έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον», υπογράμμισε δε, εκτιμώντας ότι «παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα, η θέση της ευρωζώνης έχει συνολικά βελτιωθεί αισθητά».



Πηγή: skai.gr