Κλείσιμο

Κομισιόν: Είναι αναγκαία περαιτέρω πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

«Είναι αναγκαία περαιτέρω πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» διαμήνυσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον απόηχο της έκθεση της ΕΚΤ που προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της αυξημένης εκροής καταθέσεων. 

«Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στις τεχνικές διαβουλεύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή, απορρίπτοντας εμμέσως τις αιτιάσεις της Αθήνας περί πολιτικής διαπραγμάτευσης.

«Δεν είμαστε ακόμη στο επιθυμητό σημείο... Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν» επισήμανε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, Αννίκα Μπράιτχαρντ, ερωτηθείσα για το αν συμμερίζεται η Επιτροπή την αισιοδοξία της Αθήνας, ενώ παρέπεμψε και στη συνέντευξη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

«Παραμονή στο ευρώ χωρίς εφαρμογή του προγράμματος δεν γίνεται» προειδοποιεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε παράλληλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Zeit με τον αμερικανό οικονομολόγο Κένεθ Ρόγκοφ.

«Είμαστε στη διαδικασία που εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας λύσης για την Ελλάδα, αλλά δεν θα έλεγα ότι έχουμε φτάσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα» επισήμανε νωρίτερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στο γερμανικό δίκτυο ARD. 

«Αν είχε ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας θα το γνωρίζατε» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ. 



Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ