Κλείσιμο

Ντάισελμπλουμ: Nα καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες η Ελλάδα

«Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες εάν θέλει να διανύσει την τελική απόσταση για συμφωνία» διαμήνυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο δηλώσεων κυβερνητικών πηγών ότι Αθήνα και δανειστές έχουν αρχίσει τις διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας.

«Ήταν ανέκαθεν περισσότερο αισιόδοξοι» τόνισε στο Reuters ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου (G7).

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα είναι θετική για την οικονομία και θα αναδιανείμει τα βάρη» δήλωσε δε την Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει το χρέος της, έδειξε εμπράκτως ότι θέλει ρεαλιστική συμφωνία. Ήρθε η ώρα οι θεσμοί να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους απέναντι στην Ελλάδα και στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα σχολίαζαν την Τετάρτη οι κύκλοι του Μαξίμου.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών δεν έχουν προχωρήσει πολύ», σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζοντας «την έκπληξή του» για τις ειδήσεις που έρχονται από την Αθήνα και θέλουν τις δύο πλευρές να βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία.



Πηγή: skai.gr