Κυβερνητική πηγή: Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του Brussels Group (upd)

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η προγραμματισμένη για σήμερα συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τεχνικά προβλήματα που χρήζουν διευθέτησης. Ενδέχεται πάντως να γίνει το βράδυ τηλεδιάσκεψη.

Σημειώνεται ότι o εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είχε κάνει λόγο νωρίτερα για νέο γύρο συζητήσεων του Βrussels Group από σήμερα, τονίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων. 

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον απόηχο των μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.

Το πρωί, ο κ. Τσίπρας είχε σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τον γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανία για το ασφαλιστικό.

«Στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία» ανέφερε την Τρίτη στο Μega ο Δημήτρης Στρατούλης, προσθέτοντας ότι «στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμείς, δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε».

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών στο ασφαλιστικό, όχι η εξεύρεση νέων πόρων» παρατήρησε για τους πιστωτές. «Το απόγευμα στο Brussels Group θα τεθούν στη διαπραγμάτευση κύριες και επικουρικές συντάξεις... Δίνουμε σκληρή μάχη» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr