Κλείσιμο

Μοσκοβισί: Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας – πιστωτών

Εντείνει τις πιέσεις της για συμφωνία Αθήνας - εταίρων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της πρέπει να επιταχυνθούν λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα», προειδοποίησε την Τρίτη ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

«Η διαδικασία είναι πολύ καλύτερη, η ουσία βελτιώνεται, αλλά δεν έχουμε ακόμα τελειώσει», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο, ερωτηθείς για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ελλάδα είναι μεν αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις (...) αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της υιοθετώντας περαιτέρω μέτρα λιτότητας» τονίζει στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ