Θεοχάρης: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε 50άρηδες στη σύνταξη

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε πενηντάρηδες στη σύνταξη και να μην υπάρχουν χρήματα για τις συντάξεις των ογδοντάχρονων» τόνισε την Τρίτη στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και στην επικείμενη συμφωνία.

Απαντώντας στο ερώτημα τι στάση θα κρατήσει το Ποτάμι σε μια συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τη συμφωνία ασκώντας όμως ταυτόχρονα δριμύτατη κριτική, εξηγώντας ότι κάθε συμφωνία είναι προτιμότερη από αυτό που θα επακολουθήσει χωρίς συμφωνία. Ωστόσο, η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για 3 επιπλέον δισεκ. μέτρων (τη διαφορά ανάμεσα στα μέτρα που απαιτούνταν στα τέλη του 2014 και τα αυτά που θα πρέπει να ληφθούν τώρα).

«H κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη ρήξη με τις ιδεοληψίες, τα ψέματα και με το εσωτερικό της και να προχωρήσει σε μια συμφωνία επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού» τόνισε.

«Προσωπικά λίγο με ενδιαφέρει, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με ψέματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν θα καταστραφεί ή δε θα καταστραφεί η χώρα που ζω, εγώ και το παιδί μου, ανάλογα με το πως θα πράξει η κυβέρνηση» παρατήρησε δε.

Για το αν θα υπάρξει
τελικά συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι έστω και σε αναλογία 55-45% οι φωνές της λογικής δείχνουν να επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστω και αν αυτό δεν είναι βέβαιο ότι συμβαίνει στους ΑΝΕΛ. Είπε επίσης ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης στο τεχνικό επίπεδο έχει πια τελειώσει, οι διαφορές έχουν οριοθετηθεί και είμαστε πραγματικά στο σημείο που θα πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου και η πλευρά των εταίρων να κινηθούν για μια πολιτική λύση.

Ο κ. Θεοχάρης κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή του ελληνικού λαού ο οποίος σε ποσοστό 70% θέλει μια συμφωνία και σε ποσοστό άνω του 80% θέλει την παραμονή στο ευρώ.
Πηγή: skai.gr