Στρατούλης: Κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας η μη καταβολή της δόσης

«Στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία» ανέφερε την Τρίτη στο Μega ο Δημήτρης Στρατούλης, προσθέτοντας ότι «στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμείς, δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόσθεσε ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων».

Ο υπουργός χαρακτήρισε δε ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ.

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός» εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

«Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις» επισήμανε.

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «καταστροφολογικά σενάρια όπως ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και θα γίνει Κύπρος.»

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μείωση των δημόσιων δαπανών στο ασφαλιστικό, όχι η εξεύρεση νέων πόρων» παρατήρησε για τους πιστωτές. «Το απόγευμα στο Brussels Group θα τεθούν στη διαπραγμάτευση κύριες και επικουρικές συντάξεις... Δίνουμε σκληρή μάχη» σημείωσε. 

«Είμαστε ανάμεσα στη Σκύλλα, που είναι το ΔΝΤ, και τη Χάρυβδη που είναι η Ευρωζωνη» ανέφερε δε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα έλθουν με ενα νόμο στη Βουλή η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού μαζί με το πάγωμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
Πηγή: skai.gr