Κατέθεσε η Σταμάτη για τα φαινόμενα διαφθοράς

Για περισσότερες από τρεισήμισι ώρες κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη στην προϊσταμένη των εισαγγελέων διαφθοράς Ελένη Ράικου, τα όσα γνώριζε για φαινόμενα διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, κατέθεσε ότι γνώριζε από τον σύζυγό της, όχι συγκεκριμένα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά γενικότερα για τη διαφθορά στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επανέλαβε όσα είχε καταγγείλει στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αμέσως μετά την απόδραση της, αναφέροντας τουλάχιστον ένα περιστατικό όπου εμπλέκεται συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, όχι όμως ως παραλήπτης μίζας αλλά ως εμπλεκόμενος γενικά σε υποθέσεις διαφθοράς.

Δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να κληθεί για κατάθεση ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού η Βίκυ Σταμάτη είπε πως από εκείνος ξέρει τις πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί της νέας αίτησης αποφυλάκισης της, με την πλευρά της κ. Σταμάτη πάντως να σημειώνει ότι δεν επιθυμεί αντίδωρο αλλά κατέθεσε τα όσα γνωρίζει και η επιθυμία της είναι να παει κοντά στο παιδί της.
Πηγή: skai.gr