Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της

Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο Εξωτερικό της Χώρας, δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, παίρνοντας αποστάσεις από τις απειλές υπουργών και άλλων στελεχών, ότι δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα. Είπε μάλιστα ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να προτείνει να μεταφερθούν όλες οι δόσεις προς το ΔΝΤ σε μια στο τέλος Ιουνίου.

Ο κ Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται με στόχο να υπάρξει έντιμη και επωφελής συμφωνία περί τα τέλη του μηνός, αρχές Ιουνίου και θα συζητήσει έκτακτη σύγκληση του Eurogroup, όταν οι συνθήκες είναι ώριμες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι μπορεί να υπάρξει το Σαββατοκύριακο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες, λέγοντας ότι είναι κακόβουλες τέτοιες τοποθετήσεις. Υποστήριξε ακόμη ότι η συμφωνία θα περάσει πρώτα από τον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο και θα είναι τέτοια που θα περάσει από τη Βουλή, γιατί θα κινείται στο πλαίσιο των προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Είναι καλό η συμφωνία να περάσει και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφραστεί γνωμοδοτικά η Επιτροπή, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να περάσει από την Κεντρική Επιτροπή» δήλωσε σχετικά.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 17.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή πολιτικής διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr