ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών θέλουν ΚΟΕ και ΔΕΑ

Να παραμείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος θέλουν ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας) και ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) σε τροπολογία που κατάθεσαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να αποκλείσουμε το σενάριο της αριστερής παρένθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ως το μοντέλο που ακολουθήθηκε με τον Πρόντι στην Ιταλία. Η συμφωνία έχει περιγράφει. Η καλύτερη συμφωνία θα είναι να υπάρξουν μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα και να αφήσουμε το ασφαλιστικό για το άμεσο μέλλον. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κάνουμε εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη δουλειά. Η απάντηση μου είναι εδώ. Πρέπει να υπάρξει σχεδιασμένη ρήξη με αυτό που μας προτείνουν, γιατί διαφορετικά θα θρυμματιστούμε και θα καταρρεύσουμε. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί πώς θα βγούμε από την παγίδα που μας στήνουν και να θέσουμε το ερώτημα στον κόσμο» σημείωσε νωρίτερα ο Αντώνης Νταβανέλλος από πλευρά ΔΕΑ. 

«Γιατί τόση επιμονή στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; Γιατί πιστεύω και η συνέχεια θα είναι ανάλογα αφού απομακρυνόμαστε από το πρόγραμμά μας και οδηγούμαστε σε μνημονιακή εμβάθυνση. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα μας φέρει σε ρήξη με τα λαϊκά στρώματα. Η ΠΝΠ , η πώληση του ΟΛΠ και των λιμανιών θα τα βρούμε μπροστά μας. Λειτουργούν αυτόνομα τα υπουργεία άμυνας και εξωτερικών το τελευταίο διάστημα;» σημείωσε από την πλευρά του ο Ρούντι Ρινάλντι από την ΚΟΕ. 





Κριτική στην κυβέρνηση ασκούν με κείμενο που κατέθεσαν στην ΚΕ οι «53+», οι οποίοι με τροπολογία τους ζητούν την ενίσχυση της σύνδεσης της κυβέρνησης με το κόμμα. 

Πηγή: skai.gr