«Όχι» Ζωής σε διαχειριστικές λογικές - Στρατούλης: Η στάση πληρωμών δεν αρκεί

Την αντίθεσή της σε διαχειριστικές λογικές όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, αλλά και στην επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζήτημα δημοκρατίας, και όχι οικονομίας, είναι η διαπραγμάτευση. Χρέος μας να ενισχύσουμε την κυβέρνηση να φέρει σε πέρας τη λαϊκή εντολή. Η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να καταλήξει ούτε σε διαχείριση ούτε σε ενσωμάτωση» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

«Η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους μπορεί να ζητήσει αναστολή της πληρωμής χρέους μέχρι να τελειώσει το έργο της» διευκρίνισε.

Όσον αφορά τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε ότι «η επιλογή Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχθεί και το έχω πει και στον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη.»

«Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην διαλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα» διευκρίνισε, αφήνοντας αιχμές για τον κ. Ταγματάρχη.

«Όπως πάμε, δεν θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ. Αυτό όμως δεν αρκεί γιατί
μπορεί να είναι και στον δικό τους σχεδιασμό. Πρέπει να το εντάξουμε σε ένα δικό μας σχέδιο» είπε από το βήμα της ΚΕ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Ο ίδιος ζήτησε να κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα τα νομοσχέδια του Πάνου Σκουρλέτη και του ίδιου για εργασιακά και επικουρικές συντάξεις αντίστοιχα, ώστε «σε κάθε ενδεχόμενο να έχουμε τον κόσμο της εργασίας μαζί μας»,

Ενημερώνοντας το σώμα για το αντικείμενο του υπουργείου του, ο κ. Στρατούλης υποστήριξε ότι οι δανειστές δεν ζητούν όσα έλεγε το μέιλ Χαρδούβελη.



Πηγή: skai.gr