Σκουρλέτης: Το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης μπορεί να εφαρμοστεί σε 4 χρόνια

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορεί να εφαρμοστεί σε τέσσερα χρόνια» επισήμανε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα ψηφιστεί άμεσα.

«Είναι λάθος όσοι με έναν στατικό τρόπο αναλύουν την συμφωνία. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμά της Θεσσαλονίκης μπορεί να εφαρμοστεί σε 4 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, χρειάζεται ειλικρίνεια και προετοιμασία του κόσμου. «Δεν τα έχουμε καταφέρει...» είπε.

Ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε εξάλλου στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «είμαστε κάρπαζοεισπράκτορες στα μίντια» και ζητώντας «να ενεργοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ». «Συμφωνώ με την στρατηγική (σ.σ για τα ΜΜΕ) που περιέγραψε ο πρόεδρος» είπε.

«Να μη φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Η πιο βαθιά "κόκκινη γραμμή" είναι να κρατήσουμε την κυβέρνηση και κυρίως το λαό μας όρθιο και ζωντανό και το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο. Να αποφύγουμε την καταστροφική ρήξη που οδηγήσει σε χρεοκοπία, και τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση και γρήγορη πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποίησε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης απαντώντας εμμέσως στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος που ζητούν ρήξη με τους δανειστές.
Πηγή: skai.gr